Go back button
Maak kennis met

Vanessa Blommaert

Individuele therapie | Relatietherapie | Duorelatietherapie (samen met Frank Van Hoornyck) | Gezinstherapie | Intervisie voor professionals | Groepstherapie | Online Sessies

Therapie is voor mij meer dan werk; het is een roeping. Begeleiding op de zoektocht naar authenticiteit en welzijn ervaar ik als een voorrecht. Mijn aanpak, met focus op interactie en creativiteit, omvat geest, lichaam en emoties. Ik geloof sterk in de onlosmakelijke verbinding van deze aspecten. Gedachten en gevoelens beïnvloeden ons lichaam en vice versa. Door op alle niveaus te werken, lossen we diepgaande blokkades op en streven naar balans. Samen creëren we een veilige ruimte waar je kwetsbaar kunt zijn en écht gezien en gehoord wordt. Geen traditionele therapeut-cliëntrelatie, maar twee individuen op pad.

Speel de video
“Healing is not the absence of physical illness, but it’s the integrity of a person who is no longer split off on themselves.” Gabor Mate

Beschikbare dagen

Om een afspraak te maken bij House of Recovery, kunt u ons eenvoudig bellen op [telefoonnummer] of het online afspraakverzoekformulier invullen. Ons vriendelijke team staat klaar om u te helpen bij het plannen van uw eerste stap naar herstel.

Sessieduur

Tijdens uw eerste sessie bij House of Recovery kunt u een warm welkom verwachten. Uw therapeut zal u begeleiden bij het delen van uw verhaal en doelen. We streven naar een vertrouwelijke en ondersteunende omgeving om uw unieke behoeften te begrijpen en een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Achtergrond therapeut

House of Recovery biedt diverse evidence-based behandelmethoden aan, waaronder cognitieve gedragstherapie, mindfulness en psychotherapie. Onze aanpak is afgestemd op uw individuele behoeften en helpt u bij het ontwikkelen van effectieve copingstrategieën.

Soorten therapie

Het selecteren van de juiste therapeut is cruciaal voor succesvolle behandeling. Op onze website vindt u gedetailleerde profielen van onze therapeuten, inclusief specialisaties en benaderingen. Neem gerust contact op voor een kort kennismakingsgesprek om te zien welke therapeut het beste bij uw behoeften past.

Aanpak

Ja, House of Recovery is zeker geschikt voor jongeren. We begrijpen dat jongeren unieke uitdagingen hebben, en onze therapeuten zijn getraind om een ondersteunende en begripvolle omgeving te bieden. We passen onze benadering aan om effectief met jongeren te werken en hen te helpen bij hun emotionele en mentale welzijn.

Mijn achtergrond

Een tiental jaren geleden ben ik gestart als Gestalttherapeute. Vanuit de goesting om mijn kennis en passie te delen met andere professionals die graag mee out of te box denken werd de nieuwe groepspraktijk House of Recovery geboren. Door de jaren heen heb ik mijn blik op de geestelijke gezondheidszorg verruimd. Als hulpverleners is het onze plicht en missie om mee te denken hoe we een antwoord kunnen bieden op de complexiteit dat psychische problemen met zich meebrengt. Psychisch lijden is niet enkel een individueel probleem. Ik ben ervan overtuigd dat we collectief bewegingen dienen te maken om onze toxische cultuur gezonder te maken. 

Ik volgde diverse opleidingen in Gestalttherapie en traumawerk, zowel in België als internationaal. Maar de meest waardevolle lessen leerde ik van mijn cliënten zelf. Zij toonden me keer op keer hoe veerkrachtig we zijn, zelfs in de meest ontwrichtende omstandigheden.

Soorten therapie

In mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende technieken, waaronder:

  • Gestalttherapie: Deze therapievorm focust op het hier en nu, en op het bevorderen van gewaarzijn en contact.
  • Lichaamsgerichte therapie: We gaan aan de slag met lichamelijke sensaties en emoties om te bevorderen dat je je lichaamstaal leert kennen en begrijpen.
  • Traumawerk: We kijken naar de impact van traumatische ervaringen en hoe je deze kunt integreren in je leven.

Aanpak

Ik stem mijn aanpak altijd af op de individuele behoeften van mijn cliënten. We bekijken samen wat er speelt en wat de beste manier is om je te helpen je doelen te bereiken. Enkele sleutelwoorden die mijn aanpak typeren:

  • Holistic: We kijken naar de hele mens, niet alleen naar de symptomen.
  • Experiëntieel: We werken met wat er in het hier en nu gaande is, in plaats van alleen te praten over het verleden.
  • Creatief: We gebruiken verschillende technieken om je te helpen je blokkades te overwinnen.
  • Relatiegericht: We werken samen in een sfeer van vertrouwen en respect.
Ons team

Vind de therapeut die bij jouw past

Ons team van toegewijde therapeuten staat voor je klaar om samen met jou het pad van herstel te gaan bewandelen. Van EDMR en klinische therapie tot loopbaanbegeleiding en holistische therapie, we beschikken over diverse expertises die nodig zijn om je de ondersteuning te bieden die je nodig hebt. Laten we samen werken aan jouw welzijn en groei.

Maak een vrijblijvende afspraak

Bent je klaar om de eerste stap te zetten in jouw herstel? Plan meteen een vrijblijvende eerste afspraak. Heb je eerst nog enkele vragen? Neem dan gerust  contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

Maak een afspraak