Go back button
Maak kennis met

Bart De Jonghe

Individuele therapie

Ik kies heel bewust vanuit ervaringsgerichte kennis, doorgedreven opleidingen en individuele transformatieprocessen om mijn roeping als brainspotter neer te zetten in de wereld. Mijn grootste kwaliteit is het creëren van een liefdevolle kom; Tim Biot benoemde de kern van mijn wezen als “unrestricted container”, wat zoveel betekent als “oneindige omhelzer”. En laat dat nu net de belangrijkste kwaliteit zijn van een goeie Brainspotting Therapeut: zonder enig (voor)oordeel alles laten zijn, observeren vanuit het oneindig bewustzijn; alles mag er zijn, jij mag er zijn, volledig zoals je bent.

Speel de video
Zelfkennis is het begin van alle wijsheid

Beschikbare dagen

Om een afspraak te maken bij House of Recovery, kunt u ons eenvoudig bellen op [telefoonnummer] of het online afspraakverzoekformulier invullen. Ons vriendelijke team staat klaar om u te helpen bij het plannen van uw eerste stap naar herstel.

Sessieduur

Tijdens uw eerste sessie bij House of Recovery kunt u een warm welkom verwachten. Uw therapeut zal u begeleiden bij het delen van uw verhaal en doelen. We streven naar een vertrouwelijke en ondersteunende omgeving om uw unieke behoeften te begrijpen en een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Achtergrond therapeut

House of Recovery biedt diverse evidence-based behandelmethoden aan, waaronder cognitieve gedragstherapie, mindfulness en psychotherapie. Onze aanpak is afgestemd op uw individuele behoeften en helpt u bij het ontwikkelen van effectieve copingstrategieën.

Soorten therapie

Het selecteren van de juiste therapeut is cruciaal voor succesvolle behandeling. Op onze website vindt u gedetailleerde profielen van onze therapeuten, inclusief specialisaties en benaderingen. Neem gerust contact op voor een kort kennismakingsgesprek om te zien welke therapeut het beste bij uw behoeften past.

Aanpak

Ja, House of Recovery is zeker geschikt voor jongeren. We begrijpen dat jongeren unieke uitdagingen hebben, en onze therapeuten zijn getraind om een ondersteunende en begripvolle omgeving te bieden. We passen onze benadering aan om effectief met jongeren te werken en hen te helpen bij hun emotionele en mentale welzijn.

Wat is brainspotting?

Brainspotting is een gespecialiseerde vorm van EMDR. Deze psychologische techniek wordt gebruikt om stress te verminderen en trauma’s te verwerken. Brainspotting heeft een meer open karakter dan EMDR: er is geen protocol en de therapeut volgt het proces van de cliënt zoals het zich ter plekke ontvouwt. Deze spontaniteit laat alle ruimte voor natuurlijke verwerking. Bovendien ligt de focus meer op het fysieke dan op het cognitieve. Dit is goed als je het moeilijk vindt om onder woorden te brengen wat je voelt of als je liever niet te veel praat over je gevoelens. Het werkt ook goed als je eindeloos vast lijkt te zitten in je bovenkamer om tot effectieve zelfreflectie en heling te kunnen komen.

Ons team

Vind de therapeut die bij jouw past

Ons team van toegewijde therapeuten staat voor je klaar om samen met jou het pad van herstel te gaan bewandelen. Van EDMR en klinische therapie tot loopbaanbegeleiding en holistische therapie, we beschikken over diverse expertises die nodig zijn om je de ondersteuning te bieden die je nodig hebt. Laten we samen werken aan jouw welzijn en groei.

Maak een vrijblijvende afspraak

Bent je klaar om de eerste stap te zetten in jouw herstel? Plan meteen een vrijblijvende eerste afspraak. Heb je eerst nog enkele vragen? Neem dan gerust  contact met ons op. Wij staan voor je klaar!

Maak een afspraak